Vecka 17

En veckan sen sista tentan skrevs och diskussionerna kring själva tentan börjar nu ersättas av spekulationer kring när resultatet skall komma...på måndag kanske eller tisdag..fast senast på fredag. Men nog talat om detta nu.

Jag har nu gått min första veckan av 2 på GUA, har gått relativt fort och det är ganska íntressant, ett helt annat sätt att jobba och tänka på än vad man är van vid. Även lite pyssel på uppsatsen har hunnits med, ett löppass och så scouter ikväll har också det hunnits avahndlas hittills i veckan. Imorgon, självaste valborgsmössoafton, är jag ledig från GUA men har en del att göra ändå ska först iväg och träna med Max på Move and Walk mellan 9 och 13 och sen ha hand om honom till ca. 15. Sen ska jag troligen in och kolla på Cortegen med Emma på kvällen om det inte ösregnar förståss för då är det hoppar vi nog det.

Helgen kommer att bli relativt lugn, lite fix och don i lägenheten, 2 löppass och läsning av uppsatas samt en artikel är det som är inplanerat än så länge, så som sagt en realtivt lugn helg.

Dagens Diss:
Björkpollen säsongen har startat vilket innebär att man ständigt känner sig lite seg i kolan av antihistaminerna och att ögonen kliar så fort man går ut.

Dagens Hiss:
Patienter som uppskattar en och härliga arbetskamrater.


This is it!

Imorgon gäller det, den sista tentan ska skrivas. Jag är faktsikt relativt lugn, vilket känns bra för om det är nån tenta som man verkligen verkligen vill klara så är det den här med tanke på vad den testar. Denna tentan som också går under namnet "Nationell Klinisk Slutexamination" syftar till att helt enkelt testa om vi kan det man bör kunna som sjuksköterska. Det vill säga det vi lärt oss under tre år, komprimerat i en tentan på 4 timmar. Så det är ingen jättetenta det är det inte men det känns som att den betyder så mycket på nåt sätt.

Som jag sa så är jag ändå relativt lugn men jag vet att det kommer känns hemskt imorgon för det gör det alltid precis innan en tenta det vet jag. Allra värst är det när man går och in i tentasalen och sätter sig och väntar på att få börja skriva, de minutrarna känns evighetslånga och går inte att beskriva man måste uppleva det för att förstå hur det känns. Imorgon kommer det nog att känns lite extra dels för att tentan som sagt så gäller en del och dels för att det var ett tag sen man hade tenta nu vilket innebär att man till viss del har glömt hur jobbigt det brukar kännas innan. När man skrev flera tentor på en termin så vande man sig ändå på nåt sätt lite vid tentaångesten...den försvann aldrig men man lärde sig att så här är det och så här känns det.

So long people...wish me luck...

SOL!

Sol sol underbara sol...har haft förmånen att se den i flera dagar nu! Fredag och lördag spenderades i fjällen med underbart soligt väder båda dagarna precis som vårskidåkning ska vara! Härligt härligt! Även söndagen bjöd på solen och även om denna dag främst tillbringades i bil så är det ändå härligt med sol. Måndag, tisdag och onsdag har här i Göteborg bjudit på underbart vårväder med massor av sol. Det är något speciellt med vårsolen man vill bara vara ute och suga i sig de härliga solstrålarna. Idag blev det både lunch och examensarbete utomhus, jag kan inte säga nåt annat än UNDERBART! Ja när vi ä'ndå är inne på det x-arbete rullar på känns som att vi ligger hyfsat bra till och det känns skönt för nästa vecka blir det tentaplugg för hela slanten och efter detta är det GUA pratik i 2 veckor så då kommer det inte bli jättemycket skrivet på arbete direkt.

För övrigt så rullar väl livet på som vanligt försöker komma igång så gott jag kan med träningen till Gbg varvet 22 maj. Men jag får god hjälp av E, denna vecka har vi hunnit med ett längre pass 8,5 km och ett 5 km långt intervall pass som var asjobbigt om jag får säga det själv. Intervaller är så tråkigt men så nyttigt så vi ska försöka hitta motivationen till ett sådant pass i vecka har vi tänkt.

En annan sak som jag kom fram till är att det bara är 6 veckor och 4 dagar kvar till avslutningen. Shit va lite det är!

Sol ute, sol inne sol i hjärta soli sinne!

Ps: Extern granskare för x-arbetet sökes!

RSS 2.0