Ny vecka...full fart...?

Jaha ny veckan...och den har satt igång med fart kan jag säga.  Igår var det måndag och då var det först föreläsning mellan 8.30 och 12.30..lite lunch och sen vilopositioner till typ kvart över fyra. Efter det var det bara att skynda sig att cykla hem och laga lite mat och käka och sen åka till träningen.
Idag så har vi också haft föreläsning fast bara mellan 10 och 12..sen var det grupparbete som gällde.....sakta men säkert går det framåt...satt väl kvar till strax innan fyra och jobbade med det och kom väl inte jättemycket framåt men en bit...sen var det bara att ta cykeln hem...väl hemma stack jag ut och sprang direkt. När jag kom hem så ringde jag till M ordf. i Backa scoutkår...mailade nämligen till dem förra veckan och han hade ringt mig igår när jag tränade..känner att jag saknar scouterna...så som sagt honom ringde jag till. Han ville gärna att jag skulle komma ner till scoutgården nån dag så att jag kunde träffa honom och några andra ledare...visst sa jag..klart jag kan...jaha va gör du ikväll?..ja inte så mycket säger jag.....kan du komma ikväll då?...eeh ja det kan jag väl..hur dags?..ja vid sju. okej säger jag. Shit tänkte jag sen nu blir det lite bråttom..klockan var liksom kvart över sex när jag la på och då skulle jag ju hinna duscha och äta nånting innan jag skulle dit...men jag hann faktiskr...fast det fick bli gröt och smörgås...för nån mat hann jag ju inte laga...tur att jag har lite matlådor i frysen så jag har nåt att ta med till skolan imorrn. På scouterna gick det bra....verkade vara en trevlig kår tycker jag...ska dit igen på torsdag och kolla in miniorscouterna..ska bli spännande!

Det var alles för nu..kram och godnatt!

Dags för en uppdatering kanske...

Så har det varit helg igen...fredagen tillbringades med att plugga lite...grupparbetet och sen satt jag och skrev ihop första symtomveckan också...sen blev det inte mycket mer gjort den dagen.

I går var jag på Bok och biblioteksmässan med kusin J, P och barnen.Himla kul..mycket att titta på....men så himla mycket folk också...så det kan ju bli lite jobbigt..men som sagt himla kul också.  Vi träffades där vid 9 och gick väl in vid 9.30...P hade glömt biljetterna hemma så han kom lite senare. Jag gick väl därifrån vid 16.....åkte hem och hann väl vara hem 1 timme innan det var dags att ge sig av igen...precis lagom för att hinna äta lite..byta om och styra lite. Iväg bar det till Gamlestan för lite träff med några ur laget..eftersom det inte blev nån seriepremiär den här helgen så bestämdes detta istället...vi var väl 10 st...så inte så jättemånga men det var ganska lagom. Där blev det att umgås..snacka och spela lue spel..himla kul. Vid elva tiden började vi dras oss ner mot stan...jag hade först inte tänkt följa med ut eftersom jag inte trodde jag skulle orka med tanke på förkylningen...men jag hängde på i alla fall. Hard rock cafe blev det...himla roligt..mycke dansa..var väl hemma vid halv fyra.
Idag väcktes jag av telefonen kl.10..det var min kära moster som ringde...lät nog något trött när jag svarde tror jag...men det var roligt att prata en stund i alla fall..och det var faktiskt bra att jag vaknade då...så man inte sover bort hela dagen.
för övrigt idag så har jag hunnit med att tvätta, handla lite mat och putsa mina fönster....den där fönsterputsningen vet jag ju inte hur den blev..det återstår att se nästa gång solen skiner på fönstret för då syns det ju så himla bra om man "misslyckats" så att säga..men den dagen den sorgen och nu är det gjort i alla fall!
That was my weekend..so long


Torsdag tror jag......

Ännu en vecka är snart till ända.....inte så mycket föreläsningar den här veckan...hel dag i måndags, men bara 9-12 på tisdagen...sen hade jag träff med min grupp...det kändes bra och vi har kommit en bit i alla fall. Inga föreläsningar på onsdagen..då var jag hemma och förökte jobba med grupparbetet...gick väl sådär..kändes som att jag inte fick mycket gjort..men men. På kvällen var det innebandyträning...var väl lite jobbigt eftersom jag är lite förkyld..var typ helt kallsvettig efter uppvärmningen...men det gick ganska bra ändå. Idag skulle vi ha haft föreläsning mellan 9 och 12 men det var inställd och flyttad till dagen innan tentan istället...tjoho! va "bra".......men jag åkte till skolan i alla fall och satt där och pluggade...började med att gå igenom lite med E och E och sedan försökte jag ta tag i grupparbetet lite igen...kom väl en bit till i alla fall......kan väl säga att min hjärna har känts lite seg idag....har haft lite svårt att koncentrera sig om man säger så.....och det beror nog på förkylningen och på att jag typ inte kunde sova nåt i natt p.g.a. att ena näsborren var helt igenkorkad och det tryckte i öronen...detta trots både nässpey och alvedon......hoppas på bätre sömn nu i natt. I morgon är det inte heller några föreläsningar...så det blir väl att försöka plugga på egen hand även imorgon.
Nu är min mat snart klar......
Så på återseende!

Helgen slut igen.....

Så har det varit helg igen...och vad har jag då gjort? I går var det träningsmatch med innebandyn..mot Floda borta...och det gick väl sådär..3-3 blev det...så jäkla surt..för vi gjorde ett självmål också. Jag fick dock inte vara med och spela...fick nöja mig med att sitta på bänken...inte så där jättekul kanske.....men, men så är det ibland. Efter matchen var det bara att duscha sb´nabbt och sen åka hem.....hemma var det bara att byta om lite och sen gå upp till E...där hade vi lite "tjejträff" jag, E och E.....vi började med att plugga lite....mycket duktigt av oss tycker jag..sen blev det jättegod tacopaj och glass och en massa tjatter förstås...var himla trevligt!...hon har fått det så fint i sin lägenhet nu också!...så som sagt det var jättekul och det blev ganska sent innan jag kom ner till mig igen.
Idag har jag först pluggat lite och sen varit och handlat lite mat...så jag har nåt att äta i veckan...bakat lite bröd och tvättat har jag också gjort...sen har det inte hänt så mycket mer.
Imorgon är det måndag vilket betyder ny skolveckan......föreläsning till 16 och sen träning på kvällen.

Och om nån undrar om jag hittat nån motivation än...så kan jag bara säga att den kanske har höjts från 0 till 0,2 eller nåt...så lite mer är det ju!

That´s all...so long!

Motivation=0

Jag vet inte....men jag har verkligen noll motivation just nu...känns som att jag bara skulle vilja lägga mig ner och försvinna...från världen och från mig själv.  Idag fick vi i alla fall lite info om grupparbetet så nu har man en något klarare bild av vad det är man ska göra. Tyvärr innebar det att det arbete jag åtminstone trodde att jag gjort fram till idag är helt onödigt...bara att börja om...gör om gör rätt så att säga.  Och med en motivation som sagt är botten så blir det helt enkelt lite jobbigare...jag vet inte varför det känns så här...tror att det kan bero på att både det här arbetet och den tenta som ligger framåt i tiden är sådana där jag inte kan ha full kontroll själv...nu menar jag inte att jag skulle vilja göra arbetet själv...jag säger bara att jag känner att jag inte har full koll och det skapar ett inre kaos i mig.......och dettta inre kaos har jag något svårt att hantera just nu...jag litar inte på mig själv och hur ska jag då "våga" lita på andra????
 

Frustration!

Gash...jag blir så trött och irriterad. Vi har ju då ett grupparbete på 9hp som vi skall göra under terminen....men det är verkligen inte lätt att förtså hur lärarna vill att det här arbetet skall se ut...det enda man på ett ungefär fattat är att vi skall välja ett symtom och sedan beskriva hur det kan ta sig uttryck hos olika individer samt hur symtomet påverkar vardagen för den drabbade..okej låter kanske inte så svårt men som sagt..man vet ingenting om hur de vill att man ska avgränsa sig och så vidare...den knapphändiga information man får av studiehandledningen gör en inte mycket klokare och försöker man fråga lärarna så blir man tyvärr bara ännu mer förvirrad...de verkar inte heller ha nån klar bild över arbetet...man får liksom olika svar eller helt ny information beroende på vem av de kursansvariga som man frågar...så som sagt..något frustrerande!

Sluta aldrig att förvånas...

Under cykelturen till skolan idag..så hann man med att se..två kameler, en kille på styltor, en som gick på händer samt en häst och vagn...allt under kampanjnamnet.."Ta dig till jobbet utan bil".
Så man skall aldrig sluta förvånas över att i de mest rutinartade situationer kan dyka upp saker att förvånas över....


Helgen

Jahapp så var den här helgen slut...men men bara fem dagar till nästa. Fredagen ängnades främst åt att läsa de böcker om parkinson och tremor som jag lånat. Hann igenom en del...dock fattade jag inte mycket i boken på engelska så den gav jag upp ganska snabbt...skall hämta lite fler böcker på biblioteket imorn.
På lördagen så gjorde jag sånt här halvtråkigt "hushållsarbete"..städade, tvättade och handlade mat...lagade två maträtter samtidigt också..både köttfärsås och lasagne..så nu har jag lite i frysen..himla bra!
Idag så har jag varit i Mölndal och träffat Max och Malte och föräldrarna..himla kul..var så längesen....och växt hade de gjort båda gossarna tyckte jag.
Jaha det var min helg det...mer har inte hänt.
Har inget mer att berätta tror jag...jo just det..känns som jag håller på att bli sjuk...har haft molande huvudvärk och ont i öronen hela helgen..men inget annat så jag vet inte?...men jag hoppas att det bara försvinner..för jag har inte tid att var sjuk..så de så!

Klart slut..över och ut!

Onsdag- Torsdag

Gårdagens skoldag blev inte riktigt som jag hade räknat med......start kl 9...för föreläsning om organdonation var vad man trodde...men men vad fel man kan ha. Vi hade blivit ihopblandade med T5 som skulle ha föreläsning om organdonation nu på fredag....så nån föreläsare dök inte upp....suck!...de lyckades dock att få dit föreläsaren som skulle följa upp donationsföreläsningen med lite etik. Var en sjukhuspräat som hade föreläsningen och även om den var lite lösryckt ur sitt sammanhang...så var den så himla bra...bästa etik föreläsningen jag hört. På eftermiddagen var det uppstart för processorienterad handledningt...visst låter det fint..handlar egentligen bara om att en grupp studenter träffas tillsammans med en handledare och diskuterar olika saker som ex. hänt påm VFU..men tror att det kan vara himla bra och lärorikt på ettt sätt.
På kvällen var det dags för innebandyträning igen...men det var kul..fick några nya blåmärken och så där.
Idag har vi haft "klinisk utbildningsdag" på östra sjukhuset...vi fick gå runt på lite olika avd./mott. på sjukhuset och där berättade en ssk lite om vad de gör och hur de arbetar där och så. ...var faktiskt ganska intressant...och man börjar verkligen fatta vad mycket olika saker man kan jobba med när man är färdig.
När dagen var slut så åkte vi till E för att träna lite HLR....hade ju det i T1 och nu är det snart dags för någon påbyggnad och då var det viktigt att man hade tränat sa de...så det har vi gjort nu.
Imorgon är det fredag= inga föreläsningar.....då ska jag försöka att läsa/kolla igenom tre böcker om tremor och parkinson...till vårt grupparbete....hoppas att jag hinner igenom alla åtminstone lite snabbt för då kan jag känna mig nöjd och inte behöver plugga nåt mer i helgen.

Klart slut för nu!

Träningsläger Munkedal

Tillbaka efter en hel helg i Munkedal.... som förresten är ett samhälle utanför Uddevalla....om någon undrar. Innebandy, innebandy, innebandy är vad som stått på programmet. Avfärd från Gbg i fredags kl 16. Träning mellan kl 18 och 19.30..sedan åka till sovstället som var Munkedals IP där det fanns små stugor med 2 våningssängar i varje.....min stugan som skulle fixa kvällsmat och det gjordes i klubbstugan....sedan snack och allmänt umgås lite innan man ramlade i säng.....uppstigning kl. 8 avfärd kl 9.05 för att börja träna 9.30......träning i 2 timmar och sedan åter till klubbstugan för lunch, möte och lite vila innan det var dags för match kl.15.30. Matchen spelades mot Grundsund och de vann tyvärr med 2-0. Duscha och sen tillbaka till "basen" för middag och fika...sedan skullle det kollas lite på fotboll Albaninen-Sverige....vi tittade bara på första halvlek...sedan lite samtal om målsättning och regler inför säsongen.......vi ska placera oss i topp 3. Sedan blev det lite lekar....bl.a. en där alla skulle skriva ner något roligt som man gjort som ingen annan visste...dessa lästes sedan upp av "lekledarna" och alla fick gissa vem som gjort vad....det blev mycket skratt och överraskningar kan jag säga......ingen som gissade rätt på min...hahaha!...vart rätt sent innan man kom i sängen...satt uppe och spelade frågespel med några stycken.....uppstigning kl. 8 igen... frukost och sen iväg och träna i två timmar...snabbt tillbaka till klubbstugan för lunch....för kl.14.30 var det dags för lägrets andra träningsmatch. Denna gången var det Herrestad som stod för motståndet...tyvärr förlorade vi även denna match 3-2 till herrestad...men vi spelade mycket bättre än dagen innan...så vi får vara nöjda ändå. Efter matchen rullade vi hem mot Göteborg igen. ...väl hemma var det bara att packa upp...ta sig lite och äta..kolla lite på tv och sen stupa i säng..rätt trött.
Gårdagen tillbringades med föreläsningar mellan 9 och 16...kan säga att jag var något seg och hade lite svårt att fokusera under dagen. Väl hemma efter en hel dag i skolan var det bara att svänga ihop lite mat.....för sen var det dags att åka och träna...fjärde dagen i rad med innebandy.

Lite sovmorgon idag...började inte förrän 10.30....skönt att få sova lite längre! Dagens föreläsningar har handlat om perioperativ omvårdnad...samt att vi fått info om VFU:n i termin 4. För övrigt idag så har jag hunnit med en liten löptur...med stavar faktiskt...kan vara bra inför skidåkningen i februari. Tvättat lite har jag också gjort..av nån anledning så börjar det tryta med rena träningskläder.... så det var nödvändigt....för imorrn är det innebandy igen.

Thats all för nu!

Föreläsningar m.m

Jaha slut på föeläsningarna för den här veckan. Stötts och blötts den här veckan har Omvårdndas processen, Preoperativ omvårdnad, Kommunikation av symtom och Processorienterad handledning.....det mesta är precis som det verkar av namnet.... rätt luddigt alltså.  Funderade på en sak under föreläsningen om kommunikation av symtom idag...undrar om föreläsaren hade nån form av tvångstankar vad det gällde sina glasögon...för jag vet inte hur måga gånger han tog upp dem ur bröstfickan satte dem på sig..hade dem på sig en stund...för att sedan ta av sig dem och sätta dem i bröstfickan......för att en stund senare ta på sig dem igen..osv. osv.
I övrigt den här veckan så har en del cykelproblem inträffat...dock inte för mig...men för E och E..med punktering...snodda sadlar som kommer fram igen och mosade lås...... ja jösses ibland undrar man hur det kommer sig att vissa saker händer samtidigt.
Imorgon ska jag ut och springa med E på fm. sedan ska man väl försöka plugga lite och packa...för på em. bär det av till Munkedal för träningsläger hela helgen...tre träningar och två matcher skall hinnas med så det blir fullt upp..men det ska bli kul!

Goodnight people!

Ps. måste skriva tre saker jag är bra på och tre saker jag måste förbättra som målvakt...ska ha "utvecklingsamtal" med tränaren på lägret.

Måndag..

Inga föreläsningar idag...så vad har jag gjort egentligen?...inte mycket känns det som. Har läst klart ett kapitel om lidande, hopp och livsmod som jag började på igår, sen har jag läst 2 kapitel i Filosofi och omvårdnad boken. Sen tänkte jag att jag skulle läsa någon av de avhandlingar som vi har på litteraturlistan...men det skulle jag tydligen inte alls för jag lyckades inte få fram nån av dem på internet. Så det blev inte mera läst idag.....tog och kollade igenom studiehandledningen igen...för att försöka få lite mer grepp om kursen och ja kanske att jag blev lite klokare..jag vet inte.
Var ute på en promenad med E på eftermiddagen....det var riktigt skönt...soligt väder här idag..fast lite blåsigt.
Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar så jag får äta...sen är det dags att ta cykeln till träningen och få lite fler blåmärken.

Ciao!


RSS 2.0