Årskrönika 2008

Året 2008 är snart till ända och ett nytt år står bakom knuten och väntar.
Året inleddes med 3 tentor på 7 veckor vilket var en pärs i sig, precis när ångesten för en tenta försvunnit är det dags att börja bygga upp ångsten för nästa. I mars blev det en tripp till Lindvallen för att hälsa på bror och åka skidor tillsammans med E, F och M. En rolig resa med mycket skratt och glädje..det blir lätt så när överintelligenta F är med. Därefter följde en 3 veckor lång praktik. Efter detta tillbaka till skolan igen som sedan bara rullade på under våren.
Det var också under våren som jag och E införskaffade oss cyklar och började cykla till skolan. Jag kan dock säga att hemforslandet och ihopsättandet av dessa cyklar var i en klass för sig, men som sagt vi började cykla till skolan. April blev festernas månad med både inflyttningsfest hos E och 40 års fest för G. April var också den månad då E och jag fick för oss att pröva lyckan i inlinehockey, en testträning var vad det blev, det räckte för oss. Skolan fortsätter att rulla på med tenta och föreläsningar. I maj springer E Gbg varvet och blir jagade av två galna supportrar på cykel. Den 29:e maj avslutas terminen med tenta och vi kan sen glädja oss åt att vi avklarat 1/3 av vår utbildning.
I juni föds två underverk, den 1 juni ser helt underbara F dagens ljus för första gången och den 10 juni tittar underbara M fram. I juni lämnar jag Göteborg för att jobba på Malmgården en sista sommar. Sommaren inleds dock med 40 + 40 fest för kusin C och E. Sen flyter sommaren bara på med arbete och fotbollsträningar, en tripp till gbg hinner jag med för att kolla till lgh. och hälsa på underverken och deras lika underbara storasyskon.
I slutet av juli stannar mitt liv upp när älskade mormor lämnar oss. Jag går som i ett töcken, livet fortsätter med arbete och träningar men jag känner mig inte helt närvarande. Augusti kommer med de sista arbetsdagarna, begravning och födelsedag allt i enda röra och sen är det dags att åka tillbaka till Götet och börja skolan igen. Fortfarande går mitt liv mest i grått men med hjälp från mina underbara vänner så börjar jag känna mig "normal" igen.
Skolan rullar på och det är mer rörigt än nånsin känns det som. I september bestämmer jag mig för att återuppta mitt scoutande och tar kontakt med Backa scoutkår och blir hjärligt välkomnade och direkt inslängd som ledare för miniorerna tillsammnas med tre andra som för övrigt är underbara människor. Skolan fortsätter att rulla på och den klarhet man trodde skulle komma efter några veckor infinner sig aldrig och terminen blir den rörigaste och jobbigaste jag nånsin varit med om. I oktober börjar mina cykelproblem som istället för att minska bara verkar byggas på, tre punkteringar på typ en månad och sen lossar hela bakdäcket från fälgen, sen dess har min stackars cykel fått stå hemma och jag har fått ta bussen istället. I mitten på november drar praktiken igång 6 veckor på en geriatrik avdelning på Sahlgrenska. Man tycker att 6 veckor är lång tid men de bara rasar iväg och plötsligt är de 6 veckorna slut, mycket lärorika och bra var de i alla fall. Sista helgen i Göteborg spenderas på innebandy som ju varit de´n enda regelbundenheten i mitt liv under året, match både lördag och söndag. Söndag spenderads med E och E först lite pluggande och sen min match och sen bara mat och bak och mys. 
På måndagen var det dags att fara hem till far och mor för jul och nyårsfirande. 
Så för att sammanfatta 2008, ett ganska tungt år på många sätt men en del ljusglimtar finns eller kanske ganska många om man tänker efter : )
 

Praktik

Kom just på att jag inte berättat om mina praktiker. Har fått reda på var vi skall vara på praktik nästa termin, jag kommer att gå i skolan typ 2 veckor efter jul sen är det praktik igen. Börjar med 4 v. psykiatri på en psykos avd. på Östra, sen följer 3 v. på Bjurslätts Äldreboende och sedan 1 v. på BVC på Tjörn..kan bli spännande att försöka ta sig dit!...sen blir det skola några veckor innan den sista praktik som är 1 v. på VC i Torslanda. Så det ska bli spännande att ha så många olika praktiker och kanske lika spännande att försöka hitta/ta sig til alla ställen.  

22:e december

Måndagen den 22:e december....tål att sägas igen... den 22:e december!..för att man verkligen skall fatta att det faktiskt bara är 2 dagar kvar till jul. För att summera helgen......två innebndymatcher har spelats....A laget i lördags silket resulterade med förlust 8-1...inte så himla kul. U lags match igår...då gick det bättre vinst med 6-3..E och E var och kollade på matchen....verkar föra tur med sig!

Resten av gårdagen tillbringades tillsammans med E och E..vi avklarde det tråkigapluggandet på fm. innan matchen så efter matchen blev det julmys med bakning och god mat. Himla trevligt var det!
Idag har jag tillbringat stora delar av dagen i bil....åkte med kusin J och familjen..de var så snälla att skjutsa hem mig till mor och far när de ändå skulle till Kungsör. Det var mycket uppskattat det tackar jag så mycket för...jag sparade pengar och fick trevligt sällskap!
Så nu är jag hemma hos mor och far.....det är alltid skönt att komma hit...och nu var det ju ett tag sen..har bara varit hemma en gång sen i somras.
Imorrn blir det julpyntning, inslagning av julklappar, träffa F och ev. försöka hitta något snyggt till mig själv att ha på mig på jul.


Snart

Söndag den 21 december.....snart dax att åka hem till mor och far..närmare bestämt imorrn. Nu sitter jag och väntar på E och E som snart kommer hit...då skall vi plugga inför tentan efter jul..sen blir det innebandymatch oh sen skall vi ha julmys med bak, god mat och kanske en film.

Tomt..men ändå fullt..???

Måndag den 15 december....jag är sååå trött..skall dra mig mot duschen snart och sen slänga mig i säng..men känner att jag ändå måste skriva av mig lite här först.  Fast jag har jag egentligen att skriva som är särskilt intressant...inte mycket.
Jag känner mig helt tom men samtidigt så känns det sprängfyllt inne i huvet med tankar, känslor och allt som jag måste göras och  hinnas med nu innan jul.  Men jag ska inte klaga jag har det inte värre än andra..alla är ju lite stressade innan jul och jag har ju faktiskt mig själv att skylla på vissa punkter....praktikuppgifterna t.ex. dom kunde ju jag har gjort klart för länge sen..men nu har jag ju inte det så nu måste jag ju bara hinna med att göra dem den här veckan. Jag vet bara inte när jag ska hitta tid..men på nåt sett måste det gå..så är det bara.

Nu ska jag genast sluta klaga och göra nåt vettigare med mitt liv...som vad..???


Julstress...jajemän!

Började dagen med en springtur med E innan det bar iväg till Ullared. Inga köer och relativt lite folk, man kunde röra sig lättvindigt därinne... mycket skönt! Fick handlat en del julklappar dock inte alla och så en dela annat förståss...men en trevlig och lyckad dag det har det varit. Tackar hjärtligt E och hennes mor för att jag fick hänga på.
Pratade precis med min mor och fick en del kolarecept...tänkte nämligen försöka mig på att göra lite sådant om jag får nån tid för det...vilket kan bli svårt verkar det som. När jag pratade med mamma om vad jag ska göra innan jul så insåg jag att det var en del. Det är 11 dagar kvar tils jag åker hem och alla dessa dagar finns det nåt jag ska göra. Så här ser mitt schema ut för tillfället:
11:e praktik och miniorscoutavslutning
12:e försöka hinna koka lite kola och praktik
13:e praktik och innebandymatch och träfff hos E
14:e mera kolakoning? och praktik
16:e Bakning och barnvaktande med kusin J och ev. KS med scouterna
17:e ev. handla resterande julklappar, handledning i skolan och praktik
18:e barnvakt till Malte och praktik
19:e sista praktikdagen och sen försöka hinna städa och börja packa
20:e innebandymatch
21:e plugg med E och E, innebandymatch och sen baka m.m. med E och E
22:e hem till Valla
Så som sagt ett rätt så späckat schema fram till jul.. måste även försöka bli klar med skoluppgifterna..tur att dygnet har 24 tim. ; ) och att det är en hel del roliga saker jag ska göra också.

Klart slut..over and out.

Kom ihåg:  Kaos är bara en sida av något!


16 dagar

Söndag den 7 december..innebandymatch idag mot Hindås och det blev vinst med 5-2 GÖTT!
Igår hade jag en skön dag med mig själv, gjorde inte så mycket..handlade lite och var ute på en springtur.
Förutom matchen idag så har jag även hunnit med en snabbstädning av lägenheten och sen har jag pratat i telefon....kan säga att jag hunnit med halva släkten..nästan i alla fall....ringde hem till mor och far och pratade förutom med dem även med båda bröderna och båda flickvännerna.....alltså totalt 6 personer på samma samtal det ni! Frågade alla vad de önskade sig i julklapp så jag har lite uppslag inför onsdagens resa till Ullared.
Veckan som startar imorrn kommer det att vara full fart hela tiden..... praktik alla dagar utom onsdag och då är det som sagt Ullared som gäller ska dit tillsammans med E hennes mor och så hennes morbröders tjejer så det blir full bil,kan bli intressant när vi skall hem ; )...men det ska bli himla kul!

Nu har jag nog inte mer att förtälja tror jag.....adios people!



21 dagar

Onsdag den 3 december.....bara 21 dagar kvar till julafton..det är helt sjukt vad tiden går fort!  Dagar och veckor bara försvinner och det är bara att försöka hänga med så gott man kan. Vad har jag att förtälja då...inte så mycket. Helgen ängnades åt jobb, sen var jag även på glögg och nöt kväll hos Gun och Per på lördagen mycket trevligt var det! På söndagen var det match som gällde när jag jobbat klart. Så i måndags när jag skulle upp vid 5 för 4:e morgonen i rad så kan jag säga att jag var lite trött, men det gick bra att jobba ändå. På kvällen var det innnebandyträning och där blev det hårdkörning, med 2 jobbiga målvaktsövningar men det var roligt också. Mycket skott blev det och av någon anledning måste lagkamraterna älska att skjuta på ena sidan om mig, för jag har tre snygga bollblåmärken på ena armen men inga på den andra. 
Igår var jag ledig och då passade jag på att städa, tvätta och ta fram lite adventspynt och så där. Hann även med en lite springtur. Idag så jobbar jag kväll, vilket innebär att jag skulle börjat kl. 13.30 men vi har handledning i skolan idag så jag får gå och jobba efter det. 

Det var alles för nu! 

RSS 2.0