Helgen och starten på veckan...

Jobbet i fredags kväll gick bra, fast jag var helt slut i huvet när jag kom hem vid 22. Då skulle jag försöka packa till övernattningen med scouterna. Som tur vad hade jag börjat plocka fram lite innan.......trots detta kom jag inte i säng förrän vid tolv....och sen var jag ju tvungen att gå upp strax efter sju för att vara vid scouthuset 8.30. När alla barn.. närmare betsämt 19 st hade anlänt bar det av mot Björkö. Det blev en mycket intensiv helg både för barnen och framförallt för oss ledare med mycket aktiviteter och ganska lite sömn. Vi hann bl.a. med att tälja, leka massor, lösa chiffer, "bestiga ett berg", elda och göra hajkbomb och grilla samt ett spår med frågor och övningar för patrullen. Det ni!
Jag kan säga att jag var ganska trött när vi var tillbaka vid scouthuset vid tre tiden på söndagen.
I måndags hade vi föreläsning hela dagen 9-16...det handlade om våld i nära relationer...var riktigt intressant faktiskt. Våld handlar om makt och kontroll.......men också om demokrati och jämställdhet....var en utav saker som vi fick reda på.
Idag hade vi bara föreläsning mellan 13 och 16...så förmiddagen ägnade jag åt en springtur och start av packning. Träffade E och E i skolan vid 12..vi käkade lunch och pratade om vad vi skall ha för bra argument på måndag då vi skall träffa läraren som är ansvarig för X-arbetet i T6.
Kvällen har ägnats åt att packa...för imorrn efter föreläsning om Fyss och FAR så bär det av till Lindvallen och brorsan..ska bli himla roligt.........nu sitter jag och funderar på om jag kommit ihåg att packa ner allt jag behöver...jag hoppas det.......


Har hänt en del.....faktiskt

Var några dagar sedan jag skrev här nu och en del har faktiskt hänt sedan dess. Kankse inte speciellt mycket i skolan för där är det verkligen lugnt just nu...nästan för lugnt....men annat.
Mailade till entränare för ett div. 5 lag i Kärra för nu kunde jag inte hålla tillbaka fotbollsabstinensen längre. Jag fick svar och var i tisdags och kollade på deras träning, verkade vara ett lag som låg på ungefär min nivå om man säger så. Igår var jag med och tränade och det var väl ganska kul, men man kände ju att det var ett tag sedan man hanterade en fotboll, tar väl ett tag innan man fått tillbaka bollkontrollen.
I onsdags spelade vi den sista B-lags matchen för säsongen och den gick väl helt ok, det blev 4-4.tror jag i alla fall...det där med att komma ihåg resultat är inte min grej riktigt.
Denna veckan har jag också varit i kontakt med chefen för mitt kommande sommarjobb, allt är klart med det nu..känns bra!  Fick lite jobb där nu framöver också vilket känns bra, då slipper man förhoppningsvis gå inskolning sedan. Skall iväg dit nu snart är lite nervöst faktiskt...var ju ett tag sedan jag var där nu....men det skall säkert gå bra.

I helgen är det övernattning med scouterna på Björkö...skall vara vid scouthuset kl. 8.30 imorgon...så inte så mycket sovmorgon då. Skall försöka packa ikväll efter jobbet....får hoppas man inte glömmer nåpnting bara...

Nu måste jag bege mig mot arbetet...på återseende!

Ps. I tosdags fyllde min äskade moster I år så stort grattis till henne!

en sak jag funderar på

Varför är det så att ett svar som man egentligen redan vet svaret på ändå kan göra en besviken.
Det funderar jag på....för precis det hände idag.
Ett svar från någon som jag egentligen redan visste, blev definitivt......och trots att jag som sagt redan hade känt på mig svaret så kände jag en viss besvikelse.........

Söndag kväll....

Är ganska trött nu faktiskt....att först springa 1 mil och sedan spela match gör kanske att man blir lite trött.
Men jag tyckte att det gick bra på seedningsloppet...det var ju så klart jobbigt men det var inte helt sjukt jagkommeraldrigattorka jobbigt.......jag sprang på 58 min. vilket jag är nöjd med, förhoppningsvis gör det också att jag inte behöver starta sist i Varvet.
När loppet var klart var det bara att bege sig till Redbergsplatsen där snälla E hämtade mig och skjutsade ut mig till matchen i Landvetter. Det tackar jag så mycket för!!!
Matchen gick väl sådär.....vi förlorade med 3-1 och jag kände mig något seg under hela matchen....hade liksom svårt att orka fokusera.
Var ganska skönt att komma hem efter denna fullspäckade dag....undrar om man ska orka kolla på Beck idag..verkar ju vara en bra film och tror inte jag har sett den...men det blir ju så sent innan det är färdigt...får se om jag orkar.

Jag avslutar idag med tre ord som min tränare en gång uttryckt:
Citius, Altus, Fortius!


Imorgon...gäller det

Dagen idag har ägnats åt såna där mindre roliga saker som man måste göra...städa och tvätta. Man jag har också vait ute på en promenad i det härliga vädret..för även idag har den varit framme och lyst här i Göteborg...så härligt!
Imrgon är det dags för seedningslopp....börjar faktiskt bli lite nervös..trodde inte att jag skulle bli det...men men det är ju bara 1 mil och det ska jag säkert klara och förhoppningsvis tar det inte alltför lång tid heller.....
Just nu sitter jag och kikar lite på Robinson........får se om det är något man ska följa eller inte.

Det var allt jag hade att förtälja för tillfället.

Härlig promenad i vårsolen....

Dagen skulle ha börjat med sovmorgon eftersom vi inte hade något i skolan idag...men som vanligt när jag får sova så vaknar jag vid 7 och kan inte somna om....gick upp och la mig i soffan och kollade på film vid halv åtta...var rätt skönt det med. Vid 10 var det dags för promenad med E..vi gick in till stan vilket tog typ 55 minuter...det var jätteskönt vårväder med sol..fast det blåste lite. Vi hämtade ut tågbiljetter som vi beställt och sen kollade vi lite på stan och innan vi gick hem blev det en glass i solen....så härligt!
Var hemma en stund och käkade lite lunch...sen bar det av till stan igen (fast den här gången tog jag bussen)...för att klippa mig lite...så skönt att få klippa sig nu när det börjar bli vår. Sen har det inte hänt så mycket mer idag..
Imorgon ska jag roa mig med att tvätta och städa...fast det blir nog en promenad också...för det skulle vara sol imorrn också....och då kan man ju inte vara inne hela dagen.

19/3 idag....

Torsdagen den 19 mars  och första veckan i skolan är klar, eftersom vi inte ar några föreläsningar imorgon. Vi hade inga föreläsningar idag helller utan vi skulle arbeta med en uppgift i folkhälsa som vi sedan kan använda till det examinationsarbete vi skall göra. Så jag har mest suttit och kollat på en massa siffror idag, vi skall undersöka en viss stadsdel i Gbgoch då skall man kolla på en del statistik.
Har varit en ganska lugn vecka och det har varit riktigt härligt vårväder flera dagar och det skall det tydligen vara imorgon också...så imorrn blir det promenad med E, vi skall gå in till stan och checka lite.
På söndag är det dags för seedningslopp inför Gbgvarvet och sedan match efter det...får se hur det går...kommer säkert vara lite mör i benen...tur att jag står i mål ; )

Har inget mer att förtälja........klart slut

Tillbaka till...skolan

Föregående veckas BVC praktik gick jättefort men det var kul att åtminstone få en liten inblick i det arbetet. Tyckte inte att det var så farligt att åka fram och tillbaka till Tjörn varje dag. Tog ca. 1 tim enkel resa. I helgen har mina föräldrara varit här, det är alltid roligt att träffa dem även om det inte var så länge sedan sist. Enda nackdelen är att tiden alltid går så himla fort när de är här.
Igår var det innebnady som gällde, två matcher..jag stod den ena av dem. Båda matcherna slutade oavgjort så 1p/match fick vi i alla fall.
När jag kom hem från matchen så var det så himla fint väder så det fick lov att b´li en promenad i solskenet..härligt!
Idag var det dags att åka till skolan...kändes som väldigt längesen man var där. Idag skulle vi ha uppföljning av praktiken.....vi skulle egentligen ha hållt på till 16 enl. schemat men vi var klara vid 12...så då fick man lite ledigt på em.
Ikväll är det ingen träning, vi ska istället gå och kolla på Pixbo så jag ska snart ge mig av till Lisebergshallen.

Klart slut över och ut!

Innan staden vaknat...

Tystnad...
Det enda men ser och hör är några bilar....istället för den strida ström som annars trafikerar vägarna....
Det enda man ser är några få andra människor...på väg till jobbet eller från jobbet...
Det enda man hör är några fåglars svaga kvitter och ens egna fötters taktfasta slag mot asfalten..
Innan staden vaknat

Kvällens match..

Kvällens match slutade med knapp förlust med 4-3...tyvärr. Tyckte faktiskt att vi var värda åtminstone 1 poäng..för det var en jämn match. Sen kan man ju fundera på om det är ok att göra mål samtidigt som en medspelare drar ner målvakt..men, men.
Även denna match hade jag position som bänkvärmare...vilket ju också har sin charm.... Jag ängnade mig åt att försöka peppa mina medspelare så mycket jag kunde.

Imorgon är det dags för BVC praktiken..ska bli spännande och roligt.

Klart slut....

Söndag....

Gårdagens innebandymatch resulterade i seger med 5-2, himla gött med tanke på risken att åka ner i 3:an då försvann. Jag var som sagt reserv och det kändes helt okej och vår 1:a målvakt C gjorde en bra match med en del grymma räddningar. Dagens match vet jag fortfarande inget om, men jag tror att det blir C som står idag med. Men jag har som sagt inte så mycket emot att vara reserv även om det inte är jättekul alla gånger.
Matchen idag startar kl. 18.30 vilket innebär samling 17.15, så jag ska snart ta och göra lite mat. För övrigt idag så har jag hunnit med att baka lite bröd, handla lite, tvätta och även löptur har avverkats. Löpturen krövde en hel del självdisiplin och peppning för att komma ut, då  regn, blåst och +1 inte gör en jättemotiverad men ut kom jag till slut och himla bra kändes det efteråt.

Det var allt för tillfället..

Fredag idag.

Fredagen den 6/3  sista praktikendagen på äldreboendet idag. De 3 veckorna har gått oerhört fort och har som sagt varit ganska intressant, det är ju helt annorlunda inom kommunen mot landstinget. Mer papper och mindre påatientkontakt kan jag sammanfatta det med.
Ikväll skulle vi haft planeringsmöte inföe övernattningen med scouterna..men det blev framflyttat till på tisdag. Så em. och kvällen har spenderats tillsammans med E som kom hit och käkade och snackade en stund. Det var himla roligt att träffas, blir ju inte att man ses så ofta under praktiken.

Imorgon och även på söndag är det innebandymatch..båda två med A-laget...efter dessa matcher har vi bara en A lags match kvar och 3 med B laget. Det tycker jag är ganska skönt faktiskt...börjar tröttna på innebandyn nu. Det har ju inte gått så bra för mig den senaste tiden heller och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det.....jag vet att jag måste jobba på min motivation och mitt självförtroende..men det är inte så lätt alla gånger.
Att min form inte är toppen bevisas ju också genom att jag förra helgen blir reserv och i mål står en utespelare som endast stått 4 träningar och två matcher någonsin.....inget ont mot varken spelaren eller tränaren...hon gjorde mycket bättre ifrån sig på träningarna än jag..så då är det klart att hon ska stå. Jag bara säger att det inte känns särsklit bra för mig personligen. Morgonsdagens match är jag också reserv på...vår ordinarie målvakt är tillbaka och spelar med gips. Söndagens match vet jag inget om ännu. Men trots att jag är reserv imorrn och kanske även på söndag så måste jag vara laddad till tusen både för min egen och lagets skull!!!

Dags att gå och lägga sig...så att man åtminstone är utvilad inför matchen imorgon...God natt!

Länge sedan nu...

Väldigt, väldigt länge sedan det blev något plitat här, lathet, tidsbrist och internetstrul är väl de främsta anledningarna till detta. men allt detta skall det förhoppningsvis bli bättre med framöver. Jag skall göra en snabb redogörelse för de tre veckor som gått sedan jag skrev senast.

Vecka 7:
Sista psykveckan bara rullade iväg och plötsligt var det sista dagen. Trots att jag inte är jätteintresserad av psykiatri så har jag ändå tyckte att det varit intressant och lärorikt. Innebandyträningar och match hanns så klart också med. På söndagen var det springning och lite förhör med E som gällde.

Vecka 8:
Första äldreboende veckan, det är som vanligt nervöst när man ska till ett nytt ställe. Men jag hittade ju dit och handledaren verkade vara bra. Blev ju bara tre dagar på praktiken innan det bar av hem på onsdag kväll. Hann med att träffa F en sabbis då. På torsdagen bar det av mot Mora tillsammans med mor och far. Väl framme var det bara att sätta igång med förberedelserna, hämta nummerlappar, valla skidor vilket ju tar sin lilla tid och sen testa skidorna såklart. Sedan var det bara att käka mat och börja ladda ordentligt...det är nu man börjar bli lite nervös! Fredag morgon uppladdning med ordentlig frukost och sedan avfärd mot starten vid 9. Jag och mor startade kl. 10.30 och det är något speciellt när man står där på startgärdet och väntar på att få sätta igång...det är så kallt om händerna att det värker i dem och man bara vänatr på att få komma igång så man blir lite varm. Så går snöret upp, Vasaloppsjingeln spelas och speakern önskar alla lycka till i spåret...det är en alldeles speciell känsla som nog inte går att beskriva.
Sen var det bara att skida på, jag tyckte att det gick hyfsat bra trots oträning och nysnö. Tiden blev 3.36 vilket ju är långsammare än min bästa tid men bättre än min sämsta så jag är nöjd.
På kvällen gick vi ut och åt nästan alla från släkten som var med uppe i Mora, himla trevligt.
Lördagen spenderades med att kolla in Tjejvasan och stan. På kvällen kom stora storebror och Sabina ner från Sälen vilket var jättekul, har ju inte träffat dem sedan i oktober.
Söndagen var det dags att åka hem igen först till Valla och sedan vidare med tåget till Göteborg. En himla trevlig helg blev det med skidsläkten.

Vecka 9:
Dags för praktik igen, nu börjar man komm in lite mer i det. Det som slår mig mest är att det är så himla mycket papper och inte så mycket patientkontakt, men det är väl så det är. På måndagen fyllde E år så Grattis till henne!
Sedan var det allt annat som vanligt denna vecka, träningar och scouter och sedan match på söndagen.

Vecka 10:
Det är det nu. Sista kommunveckan, shit vad fort det går. Har inte hunnit hända så mycket mer än så länge, var träning igår som vanligt och idag fick det bli en springtur efter praktiken.
Idag fyller mina kära bror år så Stort Grattis till honom!

Det var alles, redogärelsen blev visst inte så kort trots allt.

Klart slut över och ut!

RSS 2.0