Sommar, sommar, sommar.....

Ja det är verkligen sommar ute...massor av sol och varmt är det! Så vad har jag gjort sen det plitades ner något här senast.........Fredag förmiddag tillbringades tillsammans med E....vi tog oss en cykeltur vi försökte hitta en smidig väg från oss till östra sjukhuset där E ska jobba i sommar och hör och häpna vi lyckades faktiskt.....och vi cyklade bara fel typ 1 gång...tog ca. 40 min. att cykla så det var ju inte så farligt. Vi kom också fram till att det nog är smidigt att cykla den vägen om man ska till E eftersom hon bor ganska nära östra.....på vägen hem tog vi oss en glass och satt och snackade ett tag i solen....riktigt gött!
På kvällen var jag på innebandyavslutning med både herr- och damlaget....den började med intensivt hårt småmålsspel i typ  2 ½ timmar i guldhedsskolans lilla och pyttelilla hallar...sedan dusch och tillpiffning i klubblokalen. Efter det bar det vidare till Kajsabaren på Chalmers...där blev det pastasallad öl, vin och musik...och en hel del snack om innebandy och allt möjligt annat...där blev man kvar till typ halv tre sedan bar det av hemåt.
Idag kan jag säga att jag började med att sova ganska länge...sedan bar det iväg ner på stan för att hitta present till Max som fyller 2 år.....blev en gannska lång tur på stan handlade lite till mig själv också....sedan har det inte hänt så mycket mer idag...har tvättat lite och sen tog jag en promenad på kvällen när det inte var så jättevarmt längre.
Imorgon ska jag hjälpa E och J att flytta och sen är det 2 års kalas i Mölndal som gäller.

That was all for today!
Bye folks..

Nu var det klart....

Jaha det var de det..........sista tentan för terminen, två terminer är avklarade och det är ju faktiskt 1/3 del av hela utbildningen......det är helt sjukt egentligen...det har gått så himla fort och så mycket man har lärt sig egentligen om man tänker efter.
Om vi nu ska återgå till tentan så tyckte jag att det kändes bra... jag hade koll på det mesta, tror jag i alla fall...inte alla frågor dock..men det har man väl aldrig?...men de allra flesta i alla fall...så som sagt det känns rätt bra. 
På vägen hem från tentan stannade jag till vid Kungsportsläkarna och tog min tredje hepatit B spruta....nu skall jag bara kontrollera om ca.en månad att jag fått antikroppar sedan är det klart.
Åkte hem och käkade lite...sedan tog jag och E en promenad i det härliga sommarvädret.
En sak som slagit mig nu i eftermiddag är att fast det känns jätteskönt att tentan är gjord och så där...så känns det samtidigt lite konstigt....jag kommer inte att behöva titta i en kursbok på minst två månader i alla fall....så vad ska man göra nu?....nu får ni inte missförstå mig..det är jätteskönt också..det är bara det att under ett antal månader nu så har hela mitt liv byggts upp och kretsat kring pluggande och studier....nu är det inte så längre på ett tag......och det kan nog ta ett tag att vänja sig.

Nu säger jag...slut för idag...!

Dagens visdomsord från mig:
"Framtiden ligger inte där och väntar på oss, den är här för att skapas"

ps. min tid på blodomloppet blev 24.36.

TOMT......

Onsdagen den 28:e maj....idag har det varit genomgång/förhör tillsammans med E och E inför tentan mellan 9 och 17....många timmar det men det tog så lång tid för oss att gå igenom allt.  Tyckte äl att det gick ganska bra för oss...men när vi äntligen var klara kändes mitt huvud precis som igår.....jättefullt....men ändå helt tomt....E kände likadant......men vi får hoppas att vi kan plocka fram det imorgon och det  borde vi kunna...så mycket som vi pluggat...nåt måste ju ha fastnat.
När vi var klara med pluggandet och ätit...så var det dags att byta om och sedan ge sig iväg mot slottskogen...vi skulle ju springa blodomloppet.....var faktiskt skönt att få röra på sig lite efter att ha suttit still en hel dag.  Tyckte det gick ganska bra för mig...hade kanske kunnat springa lite snabbare.....vet dock inte vad jag fick för tid än....får återkomma om det.
Det var allt som hänt idag.

Nu är det bara 12 timmar kvar till tentan.....hhuuu...men säger som vi brukar säga innan tentor...nu har vi gjort vad vi kan för att förbereda oss..nu kan man inte göra mer..nu får det går som det går...förhoppningsvis bra!
Men oavsett hur det går imorrn ska det bli himla gött att få den här tentan gjord.
Nu hoppas jag bara att man kan sova i natt.

Det var alles folks. over and out!

Jag pallar snart inte mer........

Tisdagen den 27:e maj............frågestund på förmiddgen...gav mig inte jättemycket. Var och hämtade ut metodtentan också...alltid skönt att få den i handen och se med egna ögon på papper att man är godkänd.
Efter det satte jag, E och E och pluggade tillsammans..vi satt väl till 17.15 ungefär med paus för lunch förstås.
Men nu börjar jag tröttna på det här...känns som vi pluggar och pluggar och ändå fastnar inget...just nu känns mitt huvud helt sprängfyllt men samtidigt helt tomt...det finns massor med information där inne men det gäller att kunna koppla ihop den rätt så att säga.
Det är så j-kla mycket, så här mkt är det:
Psykiatri: ångsetsyndrom, somatoforma tillstånd, affektiva syndrom, störningar i vitala funktioner, psykoser, stressrelaterade tillstånd, utvecklingsstörningar, missbruk.
Hjära-cirkulation: Stabil angina, hjärtinfarkt, hypertoni, perifer kärlsjukdom, hjärtsvikt, lungödem, lungemboli, DVT.
Lungor: astma, KOL, kronisk bronkit, lungemfysem, lungfibros, kronisk respiratorisk insufficiens.
Lever: Leversvikt, PSC, PBC, Hepatit A+B+C, levercirros
Tarmar: ulcerös kolit, crohns sjukdom, IBS
Diabetes typ 1 och 2
Onkologi: generella terapier, biverkningar, en cancerdiagnos, värdera behandlingseffekt, bedöma symtom m.m.
Buk: appendicit, divertikulit, gallsten, pankreatit, ileus, reflux, ulcussjukdom
Njurar: njurinsufficiens och dess orsaker
hjärnan: skallskador, stroke, epilepsi
Reumatologi: RA, SLE
Vanligt förekommande frakturer 
Har säkert glömt nåt..........

Fattar ni nu att jag känner mig helt lost!!!!.....okej kursen heter symtom och tecken så det är ju fokus på det....men det är inte så himla lätt kan jag säga..det är j-vligt många symtom och ibland väldigt lika........men men man får väl hoppas att det på nåt sätt finns därinne fast det inte känns så nu....känns som jag inte minns nånting alls.
Tur att tentan är på torsdag...för nu pallar jag snart inte mer!

Slut för idag......

Antal dagar kvar till tentan: 1

Ps. Imorron kväll är det blodomloppet som gäller efter en hel dags pluggande.

......?......

Måndagen den 26:e maj.....gissa vad jag har gjort idag.....? jo pluggat förstås..oväntat va!  Har faktiskt inte gjort så mycket annat idag. På förmiddagen satt jag och försökte läsa på lite om akut buk och njursjukdomarna och att repetera onkologin och psykiatrin lite snabbt. Vi halv ett cyklade jag och E till E för att plugga tillsammans allihop. Fick återigen erfara att många vägar bär till E.
Vi satt väl och pluggade till kl 18 ungefär sedan stack vi till skatås och sprang...vi måste ju vara förberedda inför Blodomloppet på onsdag.
Imorgon är det frågestund på förmiddagen...sedan ska jag, E och E plugga vidare.
Det var allt..inte så mycket att säga idag.

Antal dagar kvar till tentan: 2

See You

Helg=plugga och annat...

Fredagen ängnades åt att först plugga lite grann sen laga och förbereda lite mat. Sedan städa och plocka undan lite.  Vid 16 så kom E och vi satte oss och pluggade psykiatri tillsammans, tror vi satt i typ 3 timmar sedan var vi så hungriga att vi inte orkade mer. Så då blev det att fixa lite mat. Efter maten tog vi en kort kvällspromenad runt backaspåret....var riktigt skönt faktiskt...sedan var vi såklart tvugna att belöna oss...både för att vi pluggat så duktigt och varit ute och gått...så då blev det lite chokladmousse..mums mums!...efter den och en del pladder och snabbt utkastade frågor till varandra om psykiatrin så var det dags för E att bege sig hemåt.
Lördagsförmiddagen........ vad hände då egentligen? tror inte att jag gjorde nånting vettigt faktiskt, jo jag var ute och sprang en sväng...det var det enda. Vid ett var det dags att sätta sig på cykeln och bege sig hem till E för lite mer pluggande....var dock tvungen att stanna till nere på stan och gå in på SB och handla lite å dricka.. till ESC på kvällen....var för övrigt väldigt mkt folk på SB, så jag fick stå i kö ganska länge...började väl cykla från stan vid tio i två.....och som vanligt när jag ska försöka cykla till E så har jag inte fattat den väg hon har försökt förklara för mig ett antal gånger..så jag cyklade väl nån helt annan väg och det tog sin lilla tid.....men vid halv tre var jag i alla fall framme...så då var det bara att sätta igång och plugga...denna gången var det onkologin som stod på tur samt att repetera psykiatrin också....det var himla härligt väder så vi satt ute och pluggade...riktigt skönt faktiskt...
Även denna gång satt vi ungefär tre timmar och pluggade...sedan gick vi in och fixade i ordning mat lite snabbt. Sedna var det duscha och göra sig iordning som gällde...vid kvart över sju kom E´s kompis N och hämtade oss. Sedan bar det av till V en annan kompis till E, där vi skulle kolla på ESC tillsammans.  Mycket trevligt var det, det är ju så mycket roligare att vara några stycken och kolla så att man kan diskutera musik, kläder, kommentarer osv.
Sen gick det ju inte jättebra för Sverige då...men som N så klokt sa det gör det ju aldrig när man tror att det ska göra det..nästa år borde vi kanske skicka den sämsta och se om det går bättre.
Sen blev det lite allmänt snack och prat innan vi blev skjutsade hem till E igen.......då var klockan typ 1 och jag var inte så jättemotiverad att ta cykeln hem då kan jag ju säga.....men E var så snäll så jag fick sova hos henne....himla skönt att slippa cykla hem mitt i natten...tack för det E!!!
Vi sov rätt länge...... till elva typ...sen blev det lite frukost och sen satte vi oss och pluggade ett tag igen. Vid halv tre tog jag cykeln och började cykla hemåt.........på hemvägen fick jag ett infall och cyklade upp till Backaplan och där blev det inhandlat nya springkläder...tyckte det vore kul med nått nytt, snyggt att springa i.

Så det var den helgen det! tycker faktiskt att både jag och E kan klappa oss på axeln och säga att vi varit duktiga i helgen.
Antal dagar kvar till tentan: 3

Det var alles!
Kram : )


JADÅ!

GRRRR...börjar något irriterad idag..hade precis skrivit klart ett inlägg...men när jag skulle publicera det så blev det nåt fel så allt försvann..morrr...
Annars har det väl inte hänt så mycket egentligen...dagen idag och även gårdagen har tillbringats på studietorget med pluggande..även morgondagen ska ägnas åt lite pluggande..men då ska jag nog sitta hemma tror jag.
Jo just det fick veta idag att tentaresultaten för metodtentan kommit ut....shit va nervös man blev då..precis som vanligt...och jag blev...GODKÄND!!!!så himla gött!!!...var verkligen osäker på om jag klarat den här tentan. Gick förresten väldigt fort för dem att rätta...var ju typ bara 2 veckor sedan vi gjorde den...men det var ju bra. Nu kan man verkligen lägga den där kursen bakom sig och bara, bara fokusera på symtom och tecken tentan, 6 dagar kvar nu!
För övrigt har jag inte gjort mycket...var ute och sprang idag när jag kom hem från studietorget...inte så långt dock..typ 4,5 km kanske...men bättre än ingenting är det ju!..får nog bli nån mer runda i helgen tror jag.

Bye bye för nu!

Dagens visdomsord från mig:
"Långsamt är att låta något ta den tid det tar"

Det börjar närma sig....

Idag hade vi vår sista föreläsning för terminen så nu är det fullt  pluggfokus fram till tentan som gäller, 8 dagar kvar!Denna tenta har jag en väldigt konstig känsla inför; för det första har jag nog inte fattat än att det faktiskt snart är dags att göra den, för det andra så längtar jag till den för det ska bli så underbart när man kliver ut från tentasalen och har gjort den sista tentan för terminen men samtidigt känner jag att jag inte vill att den ska vara så snart för jag vet verkligen inte hur jag ska hinna lära mig allt.
Men men nu är det som det är och det är bara att kämpa på de dagar som är kvar och sen hoppas på det bästa.
Vad har hänt mer...inte så mycket faktiskt...var ute och sprang med E idag efter föreläsningen...det var skönt och det behövs..var ett tag sen sist...för mig alltså. Ska ju faktiskt springa blodomloppet dagen innan tentan...okej det är bara 5 km..men ändå. Fick just veta från Far att mamma sprungit vårruset som också är 5km på 34 min. och jag måste ju verkligen springa fortare än hon.....!!!!    Sen kan det ju vara bra om jag orkar springa nåt när jag kommer hem till Valla och ska börja lira fotboll igen...så som sagt träning behövs...får nog bli nån mer gång den här veckan.

Nej nu skriker disken på mig!
Bye folks!

Var kommer motivationen ifrån?

Idag har jag och Emma cyklat runt halva Göteborg känns det som. Vi var ute för att heja på Evelina och alla andra som sprungit Göteborgsvarvet idag. Vi fick cykla på som tusan ibland, på vissa ställen gick det ju förstås inte för det var så mycket folk, men där det gick cyklade vi på, för att hinna med och stå heja på vår löpare på flera ställen. Men det var riktigt kul att kolla på, vilken stämming och så mycket folk det var!!!
Och vad duktig du var tjejen! riktigt imponerad av dig, tiden 1:49, är himla bra tycker jag. Om jag ska springa nästa år vilket jag tror att jag ska så får jag väl räkna med 3 timmar typ.

En sak som slog mig idag när jag såg alla dessa tusentals människor kämpa sig fram på Göteborgs gator var, vad är det som driver dessa människor att göra detta, att frivilligt utsätta sin kropp för en sådan anstängning och smärta som 21 km på asfalt faktiskt innebär. De flesta skulle nog säga att det handlar om motivation, dessa människor har en motivation som gör att de klarar av det. Ordet motivation är något som används rätt flitigt, t.ex. jag har verkligen ingen motivation för att plugga eller idag är jag verkligen motiverad att träna m.m. m.m.
Men vad är egentligen motivation och var kommer den ifrån. Vad är det som gör att vissa människor verkar ha massor av motivation och vissa nästan ingen alls.

Om man slår upp ordet motivation i NE så står det så här:
Motivation, sammanfattande psykologisk term för de processer som sätter i gång, upprätthåller och riktar beteende

Så motivationen är alltså vårt beteende då eller????
Ja jag vet faktiskt inte.
En sak vet jag i alla fall: "uppgifter", oavsett av vad de är av för typ,blir så mycket lättare att genomföra om man har motivationen för dem.

Det var allt för nu.
over and out!

Hurra...!

Äntligen, äntligen har jag fått min dator tillbaka efter ha varit utan den i typ en och en halv månad...har faktiskt saknat den en del...men som sagt nu är den tillbaka....så nu kanske uppdateringen kan bli lite bättre på den här fronten.
Annars har det mest varit föreläsningar och plugga, plugga, plugga som gällt och som gäller framöver fram till tentan den 29:e maj...som tur är, är det bra 2 föreläsningsdagar kvar...sen är det råplugg till tentan som gäller.

Förra helgen var moster och morbror här så vi var på trädgårdsdagarna på Liseberg, resturang och gick i slottsskogen väldigt trevligt och roligt var det och bortskämd som tusan blev jag min moster är nämligen expert på att skämma bort "barnen" i den här släkten.

Cup, utgång, fest, skola, valborg........

Nu går tiden så där jättefort igen...jag förstår inte...förra helgen bara sprang iväg. Fredag innebandycupen typ direkt efter skolan bara hem och äta lite...den höll på till typ 22 och sen var det utgång på Avenyn 1,fritt inträde och drinkbiljett tackar man ju inte nej till..jag pallrade mig dock hem vid två tiden eftersom jag skulle på 40 års festen på lördagen...tänkte ju då att jag skulle sova lite längre på lördagen..men nej,nej kl. 8 vaknar jg och kan inte somna om bara att gå upp då. Cyklade ner på stan för att hitta något till 40-åringen samt något att ha på mig...tog lite tid men hittade något till slut. Väl hemma ringde jag och kollade när jag skulle komma...hade nämligen lovat att hjälpa till lite innan......skulle vara där vid 16 så jag han lagom äta och byta om innan det var dags att åka......väl framme möter jag en något stressad GUn och Per...efter i tidsplanen tydligen....han skulle iväg och hämta den som skulle ha hand om musiken..hon stod oh gjorde soppa..ingen av dem har bytt om och i festlokalen är det inte dukat och gästerna kommer kl 18 TIDSOPTIMISTER tror jag att det kallas...men vi hann faktiskt i tid....och festen den blev jättetrevlig..trots att jag bara kände tre personer innan och alla var minst 10 äldre än jag många av de ca. 30 personer som var där var sådana som Gun lärt känna genom scouterna och så är det ju även med mig.....en stående fundering under kvällen framförallt hos de som inte var scouter var vad "scouta" egentligen innebar och det kan man ju faktiskt undra...för det kan vara allt mellan himmel och jord ska ni veta.
På söndagen så kan jag säga att jag sov...lite längre än till 8 om amn säger så......resten av dagen tillbringades med att göra såna där mindre roliga men nödvändiga saker..tvätta och städa...bakade lite bröd också.

Sen var det ny vecka igen måndag och tisdag innebar föreläsningar om cancer och jag kan ärligt säga att jag hade rätt svårt att greppa dessa...hoppas det blir bättre till nästa vecka..då föreläsningarna fortsätter.
Onsdagen var det ju valborgsmässoafton men tror du att jag var ledig...nej..de tyckte att en liten AFU om sår-kompression och oxygen var bra att ha mellan 13 och 16...vet inte om jag håller med men dit gick jag i alla fall.
På kvällen träffade jag några kompisar och vi var ute och kollade på Chalmers Cortegen och sen var det utgång som gällde.Trevligt och roligt var det. Vi var först på Avenyn 1..men det var visste salsa kväll där och det är ju inte så kul om man inte kan dansa salsa så vi gick vidare till Ferdinand. Mycket folk på stan men inte så jättemycket folk på själva stället..men det var kul ändå. Vid tre tackade vi dock för oss och begavs oss...så vid halv 4 var jag hemma...så torsdagen tillbringades med att sova lite längre och sedan att renskriva lite metoder..hoppas att nått fastnade samtidigt som jag skrev.
Idag har jag suttit i skolan och pluggat..frågan är bara vad jag har fått gjort egentligen???? jag blir så trött på mig själv....här har jag suttit mellan 9 och 16.30 och vad har jag fått gjort?? inte så j-vla mycket...skrivit om aterskleros, bröstsmärta och kranskärlssjukdom..... men men det är som det är...men jag måste verkligen skärpa mig om jag ska fixa sista tenta.
Nej nu skall jag dra mig hemåt!

Och om det är nån som undrar varför jag bara skriver..typ helt sjukt låna inlägg och inte så ofta så beror det på att jag fortfarande inte har nån dator..skulle ju vara klar preliminärt den 28 april....men nej då...nytt preliminärt datum 13 maj...hurra!...jag blir bara så trött på att sådant ska behöva ta sån j-vla tid...BAAH!!!

Nej nu ska jag sluta klaga och cykla hem istället.

Moss och grantott på er!!!

RSS 2.0